M. ësοjeni tani çfαrë i n dοdh f emrαve kur nuk k. rγejnë per shυme kohe mαrrëd hëηie

Është një shqetësim gjithnjë e më i shpeshtë për të ditur, çfarë ndodh saktësisht në trup kur një grua ndalon së qenuri se.ksualisht aktive?

Mitet që janë ndërtuar rreth kësaj pyetjeje janë shumë dhe mund t’ju bëjnë të besoni se jeni në rrezik që të mos keni një jetë aktive.

Ne duhet të kuptojmë se çfarë ndodh me trupin tonë në këto raste. A e dini se çfarë ndodh kur ndaloni së bëri aktivitete të rregullta fizike për një periudhë?

Muskujt tuaj çlodhen, ata “varen” … e njëjta gjë ndodh me muret e va.g.inës tuaj.Pas disa muajve të pasivitetit, ato muskuj do të humbasin fleksibilitetin e tyre dhe kur të ktheheni në marrëdhënie in.time ju mund të përjetoni dh.imbje.

Është një reagim krejtësisht i natyrshëm që nuk duhet t’ju shqetësojë aspak. Edhe kur një grua nuk është më e vi.rgjër, ajo mund të përjetojë shumë dhimbje kur është fjala për “riaktivizimin”

s.ksual.këto raste, gjëja më e këshillueshme është që të konsultoheni me një gjinekolog për të gjetur se si mund të zgjidhet ky problem në mënyrë që të kthehet përsëri në shijimin e int.imitetit.

Kjo gjendje ndodh shpesh tek gratë që kanë kaluar tashmë në menopauzë dhe manifestohet nga thatësia dhe inflamacioni i va.ginës, shkruan ShkodraNews.

Kjo ndodh sepse, në menopauzë, nivelet e estrogjenit në trupin e një gruaje zvogëlohen.Ju duhet të dini se receptorët kryesorë që janë në va.ginë nëse nuk përdoren shkaktojnë një ulje të mëtejshme …

Nëse ndaloni së bëri dashuri për një kohë, ka të ngjarë që trupi juaj të mos e kërkojë. Por mos u shqetësoni! Nëse nuk e gjeni personin e duhur, mbani në mend se shumë specialistë rekomandojnë përdorimin e “bëje vetë” për të përfituar nga të gjitha aspektet pozitive, siç është lirimi i endorfines.

Siç e thashë, nuk ka asgjë që të shqetëson nëse jeni “se.ksualisht joaktiv”. Ju nuk duhet të bëni dashuri me dikë për faktin e thjeshtë për ta bërë atë: vendimi juaj për të mos bërë është i respektueshëm dhe i kuptueshëm. Cilado qoftë arsyeja që nuk keni marrëdhënie in.time, nuk duhet të shqetësoheni. Koha e duhur do të vijë edhe për ju.