F.υtja e një Ιυge në të br.eηdshme mund të shpëtojë jetën e υαjzave!!

Fshehja e një lugë në të brendshme mund të duket e pakuptimtë, por ajo është në fakt një truk i zgjuar që mund të ndihmojë të shpëtohet jeta e mijëra grave të detyruar të durojnë tregtinë e skll.evërve dhe tregtinë e se.ksit.

Të jesh një grua në këtë botë gjithnjë e më të dh.unshme, dhe veçanërisht në disa vende, bëhet gjithnjë e më e vës.htirë çdo ditë.Episodet e dh.unës, ab.uzimit dhe të gjitha llojet e ngac.mimeve duket se janë bërë rendi i ditës, duke hequr kështu pavarësinë e arritur dhe lirinë e tyre.


Të jesh një grua nënkupton marrjen e rrez.iqeve në mjedise të caktuara, jeni në rr.ezik nëse dilni vonë natën për të shkuar në shtëpi, madje shqe.tësoheni për të marrë një shëtitje në plazh me një mikeshë.

Udhëtimi vetëm për një grua paraqet një rre.zik shtesë.Përkundër rregullave të sigurisë, stacioneve dhe aeroporteve, ata mund të përpiqen të marrin disa masa paraprake shtesë, munden në disa raste të shpëtojnë jetën e tyre.Çdo ide e vogël apo e madhe është e mirëseardhur për t’u dhënë atyre një hapësirë shtesë sigurie.

Nora Adin, një profesore e re universiteti, dëshiron që ky truk të bëhet i njohur dhe të përhapet në sa më shumë njerëz të jetë e mundur, për të shpëtuar gratë që janë të dën.uara me martesa të detyruara apo forma të tjera të sht.ypjes.

23-vjeçarja vendosi të përhapë metodën “lugë në të brendshme”. Një mënyrë për t’u kujdesur për të tjerët dhe për të shpëtuar jetë.

Ja se si funksionon:Ndërsa jeni në një aeroport dhe ju duhet të flisni me një agjent të sigurimit larg nga sul.muesi juaj,

duke vënë një lugë ose një objekt metalik në mbathjet tuaj para se të kaloni kontrollin e sigurisë, ju shpëton jetën.

Në këtë mënyrë do të aktivizohet detektori metalik në kalimin tuaj dhe një agjent ka shumë të ngjarë të të çojë në një dhomë private për t’ju kontrolluar.

Në këtë mënyrë ju do të jeni të sigurtë nga sul.muesi juaj ose nga ai që ju kërc.ënon dhe mund t’i raportoni agjentit se çfarë po ndodh dhe të shpëtoheni.

Super apo jo!Ne mendojmë se ky është një truk që vlen të përhapet në mënyrë që sa më shumë gra ta lexojnë.