/HlSTORlA E FRlKSHME e 18 vjeçarit që MBETl për 49 ditë në mes të detit

HlSTORlA E FRlKSHME e 18 vjeçarit që MBETl për 49 ditë në mes të detit

Një adoleshent indonezian i cili kujdesej për një kasolle peshkimi m bijetoi për 49 ditë në det duke gatuar peshk mbi dru të marrë nga anija e tij.

Aldi Novel Adilang ishte në kasolle 125 kilometra larg bregut indonezian në mes të korrikut kur erërat e rënda i detyruan anijet e tij të parakohshme, duke he dhur 18-vjeçarin.

Ai përfundoi mijëra kilometra larg pranë Guam-it, ku ai u kap nga një anije panameze.18-vjeçari, nga ishulli indonezian i Sulawesi, ka punuar në një “rompong” – një ku rth lundrues peshku pa asnjë motor.

Puna e tij ishte të ndizte llambat e rompongit, të cilat janë të dizajnuara për të tërhequr peshk, raporton gazeta e Xhakartë Post.

Më 14 korrik,rompongu i z. Adilang u g odit nga erërat e forta,të cilat i detyruan anijet e tij të largohej.

Ai kishte vetëm një sasi të kufizuar të furnizimeve të mbetura, kështu që ai kapi peshq dhe gatuante duke dj egur gardhet prej druri të rompongut.

Është e paqartë se si ai mbeti hi dratuar.

Ai tha se kishte fr ikë dhe shpesh bërtiste.”,tha Fajar Firdaus, një diplomat indonezian në Osaka, Japoni për The Jakarta Post.

“Sa herë që pa një anije të madhe,tha ai,ai kishte shpresë, por më shumë se 10 anije kishin lundruar pas tij, asnjë prej tyre nuk u ndal ose pa atë.

”Më 31 gusht,Z.Adilang dërgoi një sinjal radioje em ergjente duke parë Arpeggio MV afër.Ai u kap nga anija panameze jashtë ujrave të Guamit.

“Ai tani është kthyer në shtëpi dhe ai do të behet 19 më 30 mars ne do të festojmë”,tha nëna e tij.