Humbi peshë pasi hoqi dorë vetëm një lloj ushqimi, ja çfarë tregon profesori nga Anglia

Profesori Barry Smith, eksperti nga Instituti i Filozofisë i Universitetit të Londrës rrëfeu për Business Insider se ushqimi ultra i përpunuar përbëhet nga gjëra që normalisht nuk do t’i gjenit, duke përfshirë konservues, përmirësues të shijes, agjentë trashësues dhe yndyrna dhe sheqerna të modifikuara.

Këto përfshijnë gjithçka, nga biskotat, ëmbëlsirat dhe patatet e skuqura të gatshme për pjekje deri te mishrat e përpunuar, drithërat e mëngjesit dhe drithërat me gaz. Profesori Smith vendosi t’u jepte zë shqetësimeve se çfarë po i bënin shëndetit të tij. Ai tha:

Unë me vetëdije po e ndërpresja ushqimin ultra të përpunuar për shkak të gjërave të këqija që mund të bënte për shëndetin tim. Dhe më pas zbulova se efektet ishin kaq të dëshirueshme. Ngrënia e tyre mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore, falë përbërësve të tyre artificialë.

Smith jo vetëm që mori një nxitje në energji dhe u ndje më i ngopur për më gjatë, por ai gjithashtu pa kilogramët të bien sapo të përjashtonte këto ushqime nga dieta e tij. Ai tha:

Ju e gjeni veten duke iu drejtuar rregullimit të natyrshëm të marrjes, ku nuk e teproni.