Ραsi u m αrtύan, gr. υαja mëson pse ΒURRlT nuk i… Kur ai b. ëηte dυsh ajo e pa haρur…

Çdo ditë na rastis të lexojmë apo të dëgjojmë nga një histori të ndryshme dhe në fund mbetemi të çuditur për ato që dëgjojmë dhe lexojmë.

Secili prej nesh e ka parasysh se në vende të ndryshme në botë ka kultura të ndryshme dhe asnjë vend nuk ngjason me tjetrin, sidomos kur bëhet fjalë për martesë. 

Ne kishim dëgjuar shumë për kulturat, për traditat martesore dhe për mënyrat se si dy njerëz lidhen dhe respektojnë fetë e tyre, por historia e sotme i kalon të gjitha limitet.

Vallë, të jenë njerëzit kaq fanatik apo kaq të fiksuar pas diçkaje? Na lini t’ua tregojmë me detaje këtë histori që ka çuditur të madh dhe të vogël.

Një grua një ditë shkon me vrap në zyrat e forcave të rèndit, me një pamje të hallakatur dhe hyn brenda me një vrap sa mezi po merrte frymë.

Të gjithë kujtojnë se i ka ndodhur një ngjarje e rèndë por asaj i kishte ndodhur një habi e pazakontë. Para 7 muajsh, një 25 vjeçare, emri i së cilës është Minati Huta, martohet në një dasmë madhështore dhe plot tradita në Indi.

Gjithçka shkoi mbarë dhe çifti pasi respektoi të gjitha traditat dhe mori të gjitha bekimet, nisi jetën e tyre të re, por që shumë shpejt martesa dhe jeta e tyre do të kthehej në historinë që tashmë po bën xhiron e rrjetit.

Gruaja nuk e njihte më parë burrin e saj pasi prindërit e saj, kishin njohur njëfarë Kumar Sepin, i cili në sytë e tyre ishte mashkulli perfekt për t’u martuar me vajzën 25 vjeçare.

Edhe pse nuk kishte asnjë njohuri dhe dije për burrin e saj të ardhshëm, sërish vajza pranoi martesën dhe gjithçka shkoi sipas planeve të prindërve të saj të cilët respektuan në maksimum traditat e hershme indiane.

Por, në ditën e parë të martesës, kur nusja kërkonte int.imitet dhe kërkonte të bënte dashuri me burrin e saj, ky i fundit i tha se vinte nga një besim i veçantë që nuk ia lejonte të bërit dashuri për një fare kohe pas martesës.kështu, 25 vjeçarja respektoi traditën e burrit dhe nuk këmbënguli, por si për çudi kaluar 7 muaj dhe ajo ishte ende e “pa-prekur” nga burri i saj.

Një ditë kur burri i saj po lahej, ajo i hyn brenda dhe kishte vendosur që këtë herë të th.yente të gjitha rregullat. Por, në momentin kur ajo do t’i “hidhej” atij, çdo gjë shkoi për drèq.

Burri, i cili na respektonte si fanatik i madh traditat, na doli që ishte një femër që ishte martuar vetëm për qëllime për të bërë disa dokumente që ia kërkonin zyrtarët indianë dhe hiqej si një “mashkull i dashuruar”.

Gruaja kërkoi menjëherë ndárjen, por prindërit e saj nuk e besuan aspak këtë justifikim duke i thënë se ajo që në fillim kërkonte justifikime për të mos u martuar me njeriun e zgjedhur prej tyre. Kështu, 25 vjeçarja zgjodhi më të fundit.

Duke vrapuar dhe duke iu marrë fr.yma, ajo vendosi që këtë “trágjèdi” që kishte ndodhur në jetën e saj t’ia rrëfente forcave të rendit, duke shpresuar në ndihmën e tyre.

Është një histori që çuditi të madh dhe të vogël, por nuk është e pa-besueshme, pasi në Indi ndodhin çudirat dhe jo më kot këto shfaqen dhe në telenovelat që ndjekim përditë ku një ditë ka dashuri, dhe ditën tjetër…