LISTA/ Tropoja, Erseka e Saranda, qytetet me numrin më të madh të spiunëve të sigurimit

Në vitin 1988, statistikat nxorrën një vështrim tërësor mbi nivelin e spiunazhit nëpër qytetet e Shqipërisë gjatë periudhës së komunizmit.

Në listën më poshtë, disa qytete veçohen për nivelin e tyre më të lartë të aktivitetit të agjentëve të sigurimit, ndërsa të tjera për shkak të nivelit më të ulët të pranisë së tyre.

Sipas kësaj liste, qytetet si Tropoja, Erseka dhe Saranda dalin në krye për numrin më të lartë të spiunëve të sigurimit për banorë gjatë vitit 1988.  Kjo tregon se këto zona ishin në fokusin e veprimtarisë së agjentëve të sigurimit, me qëllim monitorimin e veprimtarisë së banorëve dhe mbikqyrjes së aktivitete kundërshtuese ndaj regjimit komunist.

Në anën tjetër, qytetet si Tepelena, Elbasani, Fieri, Berati dhe Skrapari shfaqin një nivel më të ulët të pranisë së spiunëve të sigurimit krahasuar me qytetet e tjera të vendit. Kjo mund të interpretohet si një shenjë e mungesës së interesit të autoriteteve për të mbikëqyrur apo monitoruar këto zona.

Këto statistika hedhin dritë mbi ndërhyrjen e shërbimeve të sigurimit të shtetit në jetën e përditshme të qytetarëve shqiptarë gjatë periudhës së komunizmit. Ndërsa disa qytete ishin nën një prani të vazhdueshme të spiunazhit, të tjerat u përballën me një nivel më të ulët të ‘vëzhgimit’.

, LISTA/ Tropoja, Erseka e Saranda, qytetet me numrin më të madh të spiunëve të sigurimit