Pasi ta shikοηi këtë video, nuk do të kοnsυmoni më sαlsiçe (Video)

Salsiçet janë ushqimi më i njohur i shpejt në Amerikë dhe vetëm atje hahen rreth 7 miliardë salsiçe gjatë verës.

Por pavarësisht se sa i shijshëm është ky ushqim, salsiçet janë me të vërtetë të dë msh me për shëndetin. 

Zakonisht ato bëhen nga mishi pulës, mishi i lopës dhe i derrit, por procesi i prodhimit përfshinë shtimin e shumë mbetjeve të kafshëve si këmbët, lëkura, dhjami, kthetrat etj.

A ditivët si shurupi i misrit, kripa dhe shumë tjerë shtohen për ta përmirësuar shijen, gjë e cila ndryshon nga shteti në shtet.

Gjëja më e keqe është se disa nga shijet, të cilat shtohen gjatë procesit të prodhimit, vijnë nga guaskat e insekteve të vogla që zihen në k arbonat so diumi dhe am oniak.

Megjithatë, asnjëherë nuk mund të jemi të sigurt për ad itivët, që përdoren për krijimin e salsiçeve, pasi asnjëherë nuk shkruhen në pakot e shitjes.

Në një emision televiziv të krijuar nga Gabriel Hoss dhe të shfaqur në kanalin e shkencës “Science Channel” në SHBA,

Discovery Channel Canada në Kanada dhe Discovery Channel në Mbretëri të Bashkuar, tregohet i gjithë procesi i krijimit të salsiçeve. 

SHIKO VIDEON