Publikohen për herë të parë imazhet e dronëve Bayraktar, Peleshi: Hap i madh në mbrojtjen kombëtare

Prej disa muajsh Forcat e Armatosura shqiptare kanë në zotërim 3 dronë Bayraktar, të blerë në Turqi

Ministria e Mbrojtjes ka nisur për herë të parë misionin me dronët Bayraktar, të blerë në Turqi.

Ministri Niko Peleshi ka ndarë imazhet e para, teksa shprehet se këta dronë rrisin ndjeshëm aftësitë tona të mbikëqyrjes dhe sigurisë , si një hap i madh përpara për mbrojtjen kombëtare.

“Krenarë të ndajmë sot imazhet e para nga dronët #Bayraktar. Këta dronë, teknologjia më e lartë e fluturimeve për misione ushtarake, po rrisin ndjeshëm aftësitë tona të mbikëqyrjes dhe sigurisë. Një hap i madh përpara në mbrojtjen kombëtare”, shprehet Ministri Peleshi.

Prej disa muajsh Forcat e Armatosura shqiptare kanë në zotërim 3 dronë Bayraktar, të blerë në Turqi në bazë të një marrëveshje mes dy vendeve.

Këta dronë janë të njohur për efikasitetin dhe teknologjinë e tyre të avancuar. Ata do të shërbejnë edhe për monitorimin e territorit dhe imazhet e tyre do të jenë në shërbim të institucioneve të shtetit. Ky është një tjetër hap i rëndësishëm në modernizimin e FA të Shqipërisë, në përmbushje të detyrimeve të Aleancës së NATO-s.