Sheηjat që tregojnë se dikush ju ka hαkuar telefonin

Hakerat janë rritur shumë kohët e fundit dhe të gjithë duhet të tregohemi të kujdesshëm.

Dyshoni se jeni hakuar? Lexoni këtë artikull për të kuptuar më shumë nëse ai është hakuar apo jo.

Bateria shkarkohet më shpejt se zakonisht. Kjo është një nga mënyrat më efektive që mund të kontrolloni nëse jeni “hakuar”.

Nëse nxehet pa ndonjë arsye (edhe kur nuk është në karikues), është shumë e mundur që të jetë një aplikacion i aktivizuar në sfond, edhe kur ekrani është i fikur. 

Ju shpesh “pranoni” reklama: Reklamat “Pop-up” mund të shfaqen në mënyra të ndryshme. Tani është çështje rutine për t’i përjashtuar, ne e dimë se kur mund të shfaqen, dhe ku.

Gjëja më e mirë që mund të bëni është të zbuloni se cili aplikacion po ju dërgon reklama (ose cila faqe në internet nëse është një shfletues interneti) dhe më pas t’i fikni ato

Transaksione të çuditshme: Sigurisht, nëse vëreni transaksione të pazakonta bankare, pra transaksione nga llogaria juaj që jeni i sigurt se nuk i keni bërë, është shumë e mundur që të jeni viktimë e një hakeri.

Për të bërë gjithçka që keni në dorë për të parandaluar vjedhjen e të dhënave të bankës,

para se të jepni një informacion në faqen e internetit, kontrolloni certifikatën e saj SSL – kjo do të thotë që URL-ja të fillojë me “https”.

Mesazhe SMS të dyshimta: Nëse miqtë tuaj ju tregojnë se kanë marrë disa SMS të çuditshme nga ju, ose se dikush nga një

numër i panjohur ju kontakton për shkak të një mesazhi të pretenduar që ju u keni dërguar atyre, ka shumë mundësi që pajisja juaj të jetë hakuar.

Në këtë mënyrë, virusi mundohet të “përhapet”, domethënë të gjendet në sa më shumë pajisje.

Nëse vëreni një aplikacion të panjohur (i cili mund të jetë shkaku i kësaj), sigurohuni që t’i mohoni hyrjen dhe ta fshini.