February 25, 2024
Lajme

VIDEO/ FΙαmingot rikthehen në liqenin e Pogradecit, ραmje mαhnitëse

POGRADEC- Flamingot janë rikthyer edhe këtë sezon në liqenin e Pogradecit. Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura shpërndau në faqen e saj zyrtare një video, e cila tregon “mysafirët specialë” në liqen.

“Nëse ndodheni pranë këtij liqeni, mund të keni fatin të vrojtoni nga afër rreth 40 flamingo”.

Flamingot janë kthyer në një atraksion për turizmin e vëzhgimit të tyre në habitatet natyrore ku jetojnë.

https://www.facebook.com/people/Agjencia-Komb%C3%ABtare-e-Zonave-t%C3%AB-Mbrojtura/100090932847733/?ref=embed_video

Flamingot janë shpendë që migrojnë në vendet e ngrohta dhe parapëlqejnë ujëra të kripura dhe të cekëta, ku gjejnë ushqimin e tyre të zgjedhur, në vendin tonë habitati i këtij lloji është Laguna e Nartës, Karavastasë.

Prej disa vitesh tashmë, flamingot frekuentojnë edhe liqenin e Pogradecit për një periudhë të shkurtër kohore, edhe pse ai nuk përbën habitatin e tyre natyror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *