Dokumentari turk për Skënderbeun: Ai mundi ushtrinë osmane në çdo betejë!

Ishte viti 1443 kur filloi gjithcka. Gjergj Kastrioti posa ishte shpërngulur nga Beteja e Nishit dhe ishte kthyer në trojet arbnore. Po përgatitej që ti kundërvihej përandorisë më të madhe të kohës, vendit ku ishte rremyber si i vogël dhe rritur. Për 25 vjet, ai do të triumfonte ndaj tyre, duke u shdërruar në një nga strategët më të mirë të të gjitha kohërave.

Ai sot nderohet nga e gjithë bota. Për të janë shkruar mbi 1000 libra në dhjetëra gjuhë të botës, ndërsa i janë ngritur përmendore në kryeqendrat kryesore të botës.

E këtë e pranojnë edhe turqit: Gjergj Kastrioti – Skënderbeu ishte lemeria e otomanëve, ku në çdo betejë i mundi madje edhe vet Sulltan Fatihu u rikthye i turpëruar nga përballja me gjeniun ushtark shqiptar.

Një dokumentar turk i publikuar në Youtube tregon historinë e lavdishme të Iuftërave të Skënderbeut kundër ushtrive pushtuese turke në Arbëri.

Dokumentari turk tregon në detaje se si Skënderbeu edhe pse me një ushtri të vogël i mundi turqit në çdo betejë.

Për më shumë shikojeni dokumentarin turk për Skënderbeun: