December 1, 2023
Lajme

E FRlKSHME: VRASËSl i heshtur që po bën KËRDlNË në Shqipëri

Pas zbulimit që bëri emisioni investigativ ‘Fiks Fare’ për përdorimin e ho rmoneve në produktet bujqësore, ka reaguar ashpër edhe gazetari i ekonomisë në Top Channel, Klodian Tomorri.

Ai ka publikuar në faqen e tij në FACEBOOK një status ku shprehet se ky është terrorizëm dhe se Shqipëria po vd es e re për shkak të mas akrës që po ndodh me ushqimet. Lexoni statusin e plotë më poshtë:

Ky është terr orizëm
Ajo që ndodh në fushat bujqësore të Shqiperisë është terr orizëm i mirefilltë. As më shumë e as më pak, kr im kundër njerëzimit.

Fiks Fare vërtetoi dje se si të gjitha produktet bujqësore, pa përjashtim, modifikohen dhe manipuIohen me horm one në sasi të pakontrolluara.

Rezultati?
Në dekadën e fundit vde kjet e parakohshme nga sëm undjet kard iovaskulare janë dhjetëfishuar. Së;mundjet tumorale po ashtu. Shqipëria po vd es e re.

Arsyeja kryesore, ështe pikerisht m;asakra që ndodh me ushqimet. Por nuk është e vetmja. Nje miku im doktor më tregonte se si shoqëria shqiptare po hyn në dep resion dhe një nga shkaqet kryesore mendohet se ështe pikerisht ky, përdorimi i hormoneve dhe pesticideve tek ushqimet.

Këta po sh farosin njerëzit në masë. Kostot që merr shoqëria nga gjithë kjo veprimtari kri minale, janë me qindra dhe me mijëra herë më të larta se sa fitimet e qel bura nga eksportet e perimeve bujqësore.

Kjo është një situatë që kërkon ndërhyrje dr astike, në të kundërt Shqipëria do shndërrohet arena e eksperimentit më të madh gje netik në bote, ndërsa shqiptarët kavie në duart e disa injor antëve të ba;bëzitur, që nuk njohin asnjë limit.

Ligji duhet të ndryshojë urgjentisht. Përdorimi i pakontrolluar i pesticideve apo ho rmoneve në produktet ushqimore duhet të kri minalizohet. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, sot pjesë e tepsisë, siç e thotë vetë qeveria, duhet të forcohet dhe të marrë atribute ekstra ligjore.

Çdo fushë apo njësi bujqësore prodhuese duhet të jetë subjekt i inspektimeve të papritura. Në ato fusha ku konstatohet përdorim i substancave të dë mshme, përgjegjësit duhet të shkojnë pas hekurave me dë nimet ekzempIare. Nuk mund të tolerohet më. Ky është terr orizëm. Probabiliteti që dikush të së muret dhe të vd esë nga ushqimet në Shqipëri është mijëra herë më i lartë se sa të vd esë në një su lm terr orist. Llogaritë bëhen vetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *