December 3, 2023
Lajme

Gazetari i TV shtetëror RUS: Kush dreq Ιeshko është ky υend që qυhet Shqipëri, që i shërben imρerializimit amerikan?!

Shqipëria është futur në radarët e Rusisë. Në televizionin shtetëror mbrëmjen e djeshme, gjatë debatit, gazetari që monitoronte emisionin Vladimir Solovyov, në komentet e tij, e konsideroi Shqipërinë një shtet “leshko” që i shërben imperializimit amerikan, por që e konsideron veten si një vend të madh e të pavarur.

Ai kërkoi nga të ftuarit të shpreheshin se pse Rusia nuk fillonte procedurën e sanksioneve ndaj këtij vendi që më shumë i ngjante me Albany, kryeqytetin e shtetit të Nju Jorkut, dhe jo me Shqipëri, për të cilën as nuk e dinte ku binte.

Gjithë komentet ndodhën për kalimin e rezolutës së fundit të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për integritetin territorial të Ukrainës, propozuar nga Shqipëria. Për moderatorin e televizionit kjo nuk mund të ishte ideja e një vendi të vogël, ndaj një shteti që është anëtar i përhershëm në Këshillin e Sigurimit.

Rezoluta me propozim të Shqipërisë, u miratua më datë 10 tetor: Me 107 vota PRO, 13 KUNDËR dhe 39 ABSTENIM. I gjithë ky votim nuk u bë sipas kërkesës së Rusisë që donte votë të fshehtë.

Deklarata e gazetarit rus në TV shtetërore, Vladimir Solovyov

Uashingtoni ka shpallur luftën për dominimin global. Në strategjinë e re të sigurisë kombëtare të SHBA-së, jo vetëm që Rusia dhe Kina përmenden si konkurrentët e tyre kryesorë – për më tepër mendoj se Rusia përmendet 77 herë dhe Kina 51 herë – por qëllimi i strategjisë është të formojë një rend ndërkombëtar të ri.

Për këtë ata duhet të sjellin çdo mjet të mundshëm. Uashingtoni e demonstroi këtë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së kur organizoi një votim për një rezolutë anti-Ruse në thelb nën kërcënimin e armëve.

SHIKO VIDEON KËTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *