Qëndroi 10- orë pa Iëvizur ρoshtë kamionit, dr.ama e të rinjve tanë rrεzikojnë jetë të Ιargohen nga Shqipëria

Të rinjtë e Shqipërisë ndërmarrin nisma nga më të çuditshme më qëllim që të largohen nga vendi I tyre, për një të ardhme më të mirë.

Kësaj radhe “Afp” I ka kushtuar një artikull një 27-vjecari I cili është larguar nga Shqipëria poshtë një kamioni ku ka qëndruar aty prej qindra kilometrash pa lëvizur, pa ujë e pa bukë.

Por Alban Tufa pikasi policinë edhe ky e gjithë kjo marrësi mori fund. Ja cfarë thotë ai:

Albani është shprehur kështu:

Në fshatrat shqiptare, të gjitha familjet kanë një anëtar që emigrim, kështu që e bëra provë dhe unë.”

Por edhe sot që ai është 27 vjeç sërish dëshiron të largohet nga Shqipëria. Për të vendi ynë sundohet nga një regjim autoritar.

Kurse një student tjetër Armando Xhaxho është shprehur kështu:

Shumica e miqve të mi kanë emigruar … sepse ata nuk shohin një të ardhme këtu, nuk shohin asnjë punë këtu, nuk ka cilësi të studimeve. ”