V*au gruan në mënyrë brutaIe, Babis fiton konkursin Panhelenik, i jepet e drejta për të ndjekur Universitetin

Ndër fituesit e konkursit Panhelenik të këtij viti është edhe Babis Anagnostopoulos , i cili iu nënshtrua provimit nga burgu, ku po vuan dënimin, për vrasjen e gruas së tij Caroline Crouchs.

Sipas Star, vrasësi i gruas shënoi 17,800 pikë, 3,000 pikë më shumë se sa duhet për të hyrë në shkollën e shkencave politike të Kapodistrianit.

Me këtë pikë ai mund të studiojë në Fakultetin Juridik në seksionin e Selanikut dhe në seksionin e Komotinit.

33-vjeçari po mbahet në burgun e Malandrinos për vrasjen e Caroline Crouch. Siç dihej ai lexonte çdo ditë dhe sistematikisht, ndërsa është i punësuar edhe në menaxhimin financiar të mensës së burgut.

Sipas avokatit të tij, Aleksandros Papaioannidis: “Kjo çështje ka të bëjë me të drejtën e një të burgosuri, pavarësisht krimit që ka kryer, që në burg të ketë mundësi të ndëshkohet si dhe të arsimohet për t’u rikthyer në shoqëri.

“Nuk është sikur dilni çdo ditë, vetëm disa paraqitje të detyrueshme që kërkohen në universitet. Ai nuk e merr lirinë që disa njerëz mund të mendojnë. Klienti im ka të drejtë të marrë pjesë në çdo provim, për të ndjekur mësimet ose të veshë një rrip dore për të dhënë mësime në orët e provimit. Në burg punon 8 orë në ditë.

Vlen të theksohet se vitin e kaluar ai kishte tentuar të konkurronte në Panhelladike, por pas kursit të Gjuhës së re greke, e braktisi përpjekjen.