Euro 2024/ UEFA dërgon në “shtëpi”, përpara kohe gjyqtarin e njohur

Përfundon më herët aventura e gjyqtarit Danny Makkelie në Euro 2024.

Arbitri holandez është informuar nga UEFA se nuk do të gjykojë më asnjë ndeshje në fazën finale të Kampionatit Evropian.

Arsyeja? Polemikat e shumta kundër tij pas dy ndeshjeve të arbitruara në fazën e grupeve, Gjermani-Hungari dhe Itali-Kroaci.

Orët e fundit flitet se përzgjedhësi i arbitrave në UEFA, Rosetti ka larguar edhe arbitrin italian Guida.

Po për këtë të fundit ndryshe nga gjyqari holandaz, largimi nga Euro 2024 nuk bëhet fjalë për të njëjtat arsye, por për faktin se duke qenë se Italia vijon rrugëtimin në evropian ende, prezenca e më shumë se 1 gjyqtari italian është e tepërt, duke qenë se për momentin vijon të jetë italiani Orsato.